Kontaktirajte nas

Vi imate pitanja, a mi imamo odgovore. Kontaktirajte nas, tu smo da vam pomognemo.

  Adresa:

  BAN-INOX
  Zemunska 94b
  22304 Novi Banovci
  Srbija

  Telefoni:

  +381 63 396 743
  +381 63 341 436

  E-mail:

  office@ban-inox.rs

  Website:

  www.ban-inox.rs

  Pronađite nas na mapi:

  Gde se nalazimo:

  Novi Banovci su naselje u Srbiji u opštini Stara Pazova u Sremskom okrugu na desnoj obali Dunava, udaljeno 12 kilometara uzvodno od Zemuna. Mesto je udaljeno od Batajnice 3 kilometra. Prema popisu iz 2011. bilo je 9443 stanovnika.

  Naselje je spojeno sa Starim Banovcima sa kojima čini jednu celinu, poznatu i kao Banovci, koji imaju oko 16.000 stanovnika. Pored mesta prolazi auto-put E-75 koji predstavlja glavnu vezu Novih Banovaca i Beograda, kao i vezu Novih Banovaca i Novog Sada koji je udaljen 60 km.

  Kroz naselje prolazi i regionalni put koji povezuje Banovce sa Batajnicom, Zemunom, Beogradom, Ugrinovcima, Dobanovcima, Surčinom kao i regionalni put koji povezuje Banovce sa podunavskim selima Belegišom, Surdukom, Novim i Starim Slankamenom, Krčedinom, Beškom, a potom sa Sremskim Karlovcima i Novim Sadom. Takođe postoje i regionalni putevi Banovci – Nova Pazova – Šimanovci i Banovci – Stara Pazova – Inđija – Golubinci – Putinci – Ruma – Sremska Mitrovica.

  Područje na kojem se nalaze Novi Banovci naseljavano je još od davnina. U centru naselja postoji rimsko arheološko nalazište Burgena – lat. Burgenae. Novi Banovci predstavljali su raskrsnicu Istoka i Zapada a i dan danas u centru mesta postoji kuća pod nazivom „Janeskina kafana“ koja je u tursko vreme služila kao konačište za sve vojnike i trgovce koji su putovali za Istanbul i Beč.

  Mesto je počelo naglo da se razvija početkom 1980. godine kada između Novih i Starih Banovaca niče stambeno naselje Banovci-Dunav popularno nazvano „Kablar“.